Rene Eringaard - XS2

2006 - SEVERAL MEDIA

PROMEDION BECOMES XXODD

2006 - WEBWERELD - IDG

"Aldi-leverancier Medion dwingt Promedion tot naamswijziging"

 

Leverancier XS2 Europe verandert de naam van zijn Promedion-productlijn na juridische dreigtaal van Aldi-leverancier Medion over de mogelijke verwarring..

 

Webwereld redactie NIEUWS 11 januari 2006
 

De leverancier van de Duitse discountgrutter acht de kans op verwarring met zijn eigen naam Medion te groot en dreigde daarom juridische stappen tegen XS2 Europe te ondernemen.

Deze heeft eieren voor zijn geld gekozen en met ingang van dit jaar zijn productlijn, bestaande uit onder meer notebooks, tft's en andere computerputerapparatuur, veranderd in XXODD.
 

Hoewel volgens Rene Eringaard van XS2 Europe verwarring niet voor de hand lag, is toch besloten de eigen merknaam te veranderen. "Het was anders mogelijk een zeer langdurig proces geworden", aldus Rene Eringaard.


Volgens Rene Eringaard zijn de Promedion-producten onvergelijkbaar met die van Medion.
"Ik heb nooit onze-Promedion producten vergeleken met die van Medion. Sterker nog, ik zou dat niet eens willen" aldus Rene Eringaard.

 

"Mensen die een computer kopen bij een supermarkt behoren bovendien echt niet tot onze doelgroep. Wij leveren aan de computervakhandel en werken met dealers met aardig wat technische kennis in huis."


XXODD

Als nieuwe naam is gekozen voor Xxodd. "Odd betekent 'afwijkend' en xodd is 'de factor van afwijking' die ook in wiskundige berekeningen wordt gebruikt. Wij hebben de link echter vooral gelegd met 'extreme odd', extreem afwijkend. Dit aangezien wij vaak toch aparte modellen notebooks voeren."
 

De transitie naar de nieuwe merknaam wordt de komende maanden doorgevoerd.
De bijbehorende website moet uiterlijk 1 mei klaar zijn. Het bedrijf legt de prioriteit in eerste instantie bij het aanpassen van alle verpakkingen en logo's.

 

2006 - CHANNELWEB

"XS2 verandert merknaam Promedion in XXODD"


XS2 Europe verandert haar merknaam voor notebooks en TFT pc's Promedion met ingang van 1 maart aanstaande in XXODD.

De distributeur heeft hiertoe besloten om het imago van het merk te vernieuwen.

Marketingmanager Taco van Kolfschooten:
"Met een nieuwe eigentijdse naam, logo en kleurstelling en een vernieuwde lijn producten willen wij een breder publiek bereiken."

 

Naast de notebooklijn zal XXODD worden gebruikt voor op maat gemaakte desktopsystemen en een aantal retail-producten zoals flash drives, MP3-spelers, portable DVD-spelers, communicatieproducten, cardreaders, USB producten of externe harde schijven.

 

2006 - CHANNELCONNECT

"XS2 voert naamswijziging Promedion-productlijn door"

 
Leverancier XS2 Europe verandert de naam van zijn Promedion-productlijn om mogelijke verwarring met Medion-producten te voorkomen.

 

De Duitse discountgrutter acht de kans op verwarring met zijn eigen elektronicamerk Medion te groot en dreigde daarom juridische stappen tegen XS2 Europe te ondernemen.

XS2 gaat nu de productlijn, bestaande uit onder meer notebooks, tft’s en andere computerputerapparatuur, veranderen in Xxodd.

Hoewel volgens Rene Eringaard van XS2 Europe verwarring niet voor de hand lag, is toch besloten de eigen merknaam te veranderen. "Het was anders mogelijk een zeer langdurig proces geworden", aldus Eringaard.

Volgens Eringaard zijn de Promedion-producten onvergelijkbaar met die van Medion. "Ik heb nooit onze-Promedion producten vergeleken met die van Medion. Sterker nog, ik zou dat niet eens willen", aldus Eringaard. "Mensen die een computer kopen bij een supermarkt behoren bovendien echt niet tot onze doelgroep.
Wij leveren aan de computervakhandel en werken met dealers met aardig wat technische kennis in huis."

Als nieuwe naam is gekozen voor Xxodd. "Odd betekent ‘afwijkend’ en xodd is ‘de factor van afwijking’ die ook in wiskundige berekeningen wordt gebruikt. Wij hebben de link echter vooral gelegd met ‘extreme odd’, extreem afwijkend. Dit aangezien wij vaak toch aparte modellen notebooks voeren."

De transitie naar de nieuwe merknaam wordt de komende maanden doorgevoerd. De bijbehorende website moet uiterlijk 1 mei klaar zijn. Het bedrijf legt de prioriteit in eerste instantie bij het aanpassen van alle verpakkingen en logo’s.

 

2006 - HARDWARE.INFO MAGAZINE

"Promedion wordt XXODD"


Door Frank Everaardt  vrijdag 13 januari 2006 18:33, bron: Promedion

Met haar brede lijn notebooks en TFT-pc's heeft Promedion ruim acht jaar een prominente plaats in de Nederlandse notebookmarkt verworven.

De notebooks van Promedion/XXODD blinken voornamelijk uit door de krachtige prestaties en de uitgebreide specificaties.

In de afgelopen jaren hebben diverse Promedion modellen vele onderscheidingen ontvangen voor onder andere best getest, beste koop of beste prijs-prestatie.

Op het gebied van notebooks zal er onder de merknaam XXODD niets veranderen.Marketingmanager Taco van Kolfschooten. 

"Wij vinden het tijd voor een imageverandering. Met een nieuwe eigentijdse naam, logo en kleurstelling en een vernieuwde lijn producten willen wij een breder publiek bereiken".

 

Naast de notebooklijn zal XXODD worden gebruikt voor op maat gemaakte desktopsystemen en een aantal retail-producten zoals flash drives, MP3-spelers, portable DVD-spelers, communicatieproducten, cardreaders, USB producten of externe harde schijven.

 

2006 - WINMAG

"Medion dwingt Promedion tot naamswijziging"


De Duitse discounter Medion acht de kans op verwarring met zijn eigen elektronicamerk Medion te groot en dreigde daarom juridische stappen tegen XS2 Europe te ondernemen.


XS2 gebruikte de merknaam Promedion.
De Nederlandse computerbouwer XS2 koos niet voor een lange juridische strijd en heeft zijn productlijn herdoopt in XXODD, hetgeen staat voor extra extra 'odd', oftewel opvallend, omdat de computers van XS2 vaak opvallende modellen zijn.

 

Inderdaad besprak WINMAG al eens een gentegreerde Promedion-desktop-pc, waarbij tft-scherm en computer een geheel vormen.

Opvallend was vooral de zeer stille werking.
Op dit moment test WINMAG een Promedion-notebook met ingebouwde hardwarematige beveiliging.


De eerste resultaten hiervan zijn ook positief.

 

2006 - TWEAKERS

"XS2 Europe verandert productnaam na klacht Aldi - update"


Door Caroline Schröder, donderdag 12 januari 2006 12:04

Bron: ComputerPartner
 

Aldi heeft XS2 Europe gedreigd een gang naar de rechter te maken als het bedrijf de naam Promedion blijft voeren voor zijn producten.
Die naam zou volgens Aldi voor verwarring zorgen omdat consumenten de link zouden leggen met Medion, het eigen merk van de Duitse supermarktketen.

XS2 Europe wil een langdurig proces voor zijn en heeft voor naamsverandering van zijn producten gekozen, al gaat men er vanuit dat de consument het onderscheid zou kunnen maken.

Volgens managing director Rene Eringaard zijn de producten van Medion en Promedion onvergelijkbaar en heeft hij ze zelf ook nooit eerder vergeleken.
'Sterker nog, ik zou dat niet eens willen. Mensen die een computer kopen bij een supermarkt behoren bovendien echt niet tot onze doelgroep.'

Promedion-producten zullen voortaan onder de noemer XXODD door het leven gaan.


Update, 14:50:
in een reactie heeft XS2 laten weten dat de berichtgeving over de naamswijziging van Promedion 'niet op waarheden berust.'
De mail, die aan de hand van de berichtgeving door WebWereld is opgesteld, stelt dat XS2 al maanden voor het eerste contact met Medion AG van plan was om de term Promedion te veranderen in een 'frissere' naam.

Verder zou Aldi geen partij in de discussie zijn geweest en dus ook geen 'juridische dreigtaal' hebben geüit.
Opmerkelijk is vooral de zin dat er 'nooit een echte dreiging [is] geweest dat dit in een rechtszaak [...] zou resulteren', waarmee het 'goede overleg' tussen XS2 en Medion AG geïllustreerd wordt.

Later vandaag zou een persbericht volgen waarin de naamswijziging van de Promedion-lijn officieel wereldkundig wordt gemaakt

 

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
© XS2, Sourcing, Factory Audits, Branding, Marketing, Sales Channel Development, Consultancy, Rene Eringaard.

Call

E-mail

Directions